Financial occasion lease

Uw favoriete occasion leasen via financial lease

Financial lease is een vaak ingezette leasevorm voor grote ondernemers, zzp’ers en MKB-ondernemers die het beste vergeleken kan worden met een banklening. U kiest voor een personenauto of bedrijfswagen en voldoet deze  in vaste maandelijkse termijnen aan de leasemaatschappij. Met financial lease is de leaseschappijk juridisch eigenaar (tot het voldoen van de laatste termijn) en u bent zelf economisch eigenaar van de auto gedurende de hele looptijd. Is het leasecontract tot een einde gekomen en is alles voldaan? Dan neemt u de auto over voor de vooraf bepaalde slottermijn.

Naast financial lease heeft u de optie om te kiezen voor operational Lease. Ontdek wat de verschillen zijn tussen financial lease en operational lease en kom tot de beste keuze voor u!

Waarom occasion financial lease?

Een occasion kan al een hartstikke goed alternatief zijn voor een nieuwe auto. Maar in combinatie met financial lease helemaal. Zo wordt de auto aan het einde van de looptijd geheel uw eigendom en is het fiscaal heel aantrekkelijk. De rente is namelijk volledig aftrekbaar. Verder bepaalt u zelf over de verzekering en onderhoud van de auto, dat geeft een bepaalde vrijheid.

Verder krijgt u van MKB Lease de persoonlijke aandacht om uw financial lease goed te regelen. Met een vaste contactpersoon waarmee u schakelt. Wel zo fijn, toch?

Voordelen financial lease

Wat zijn exact de voordelen van financial lease? Dat zijn er best wel wat. Vooral ook fiscaal gezien. Bovendien is het een hartstikke simpele manier van financieren die het voor heel erg duidelijk maakt. Lees uitgebreid over alle voordelen.

Voorwaarden financial lease

Bij het aangaan van iedere leaseovereenkomst zijn er bepaalde voorwaarden waar de organisatie aan moet voldoen. Zo ook bij financial lease. Dat doen wij om u te beschermen voor lasten die mogelijk niet of lastig te dragen zijn.  Zo doen we altijd een financiële toetsing in het voortraject. Verder is het van belang dat u in het bezit bent van een geldig Nederlands rijbewijs. Een inschrijving in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel behoort ook tot de eisen om financial lease aan te gaan. Vrije beroepen zijn hierop een uitzondering.

Financial lease berekenen

Financial lease is relatief eenvoudig te  berekenen. De basis van de berekening is het kredietbedrag, in dit geval de aanschafwaarde van de auto min eventuele aanbetalingen of inruilwaarde. Kijk vervolgens hoeveel maanden u de auto wilt leasen. Dus in hoeveel maanden u de waarde van de bedrijfswagen aflost. Het maximum aantal maanden voor financial occasion lease is 60 maanden. Ook heeft u de optie om een slottermijn in te richten. Deze slottermijn wordt na de looptijd voldaan, met als doel de maandelijke kosten te verlagen.

Bij iedere auto op onze website ziet u direct het financial lease tarief berekend en kunt u zelf ‘spelen’ met aanbetaling en looptijd.

Rekenvoorbeeld

Stel uw auto heeft een aanschafwaarde van € 20.000,- exclusief btw, u wilt een looptijd van 60 maanden en aan het eind van het leasecontract wilt u een slottermijn van € 4.000,-. Het rentepercentage is 5%. Financial lease berekenen gaat dan als volgt:

Afschrijving per maand:

€ 20.000,- (aanschaf) – € 4.000,- (slottermijn) : 60 maanden = € 266,67 per maand

Rente per maand:

Gemiddelde investering: € 20.000,- (aanschaf) – € 4.000,- (slottermijn) : 2 = € 8.000,-

Rente: € 8.000 x 5% x (60 / 12 maanden) = € 2.000,- rente over 60 maanden.
Rente per maand: € 2.000,- / 60 maanden = € 33,33
Totale kosten per maand: € 266,67 + € 33,33 = € 300,-

Voor ZZP & startende ondernemer

Financial lease is ook een interessante leasevorm voor ZZP’ers en startende ondernemers. Bij deze vorm van leasen bent u vanaf het begin economisch eigenaar van de auto. Aan het eind van het contract bent u ook juridisch eigenaar. U hoeft dus niet in één keer een grote investering te doen, maar betaalt geleidelijk per maand een bedrag zodat u eigenaar gaat worden.

Leasen of kopen?

Voordat u over financial lease nadenkt, is het direct kopen ongetwijfeld ook de revue gepasseerd. Maar eigenlijk is financial lease ook een vorm van kopen. Na het voldoen van de laatste termijn, en slotsom, is de auto volledig uw eigendom. Eigenlijk is het koop op afbetaling. Zie het als een combinatie van kopen en leasen.

Gericht advies over Financial Lease

Misschien heeft u toch nog behoefte aan gericht advies over financial occasion lease. Dat is hartstikke begrijpelijk. Onze zakelijke leasespecialisten zitten iedere werkdag voor u klaar om vragen te antwoorden!

Bijtelling berekenen?

Ook op een financial leaseauto geldt bijtelling op privé gebruik van de auto. Deze bijtelling kunt u eenvoudig berekenen:

Percentage bijtelling * cataloguswaarde van de auto – eigen bijdrage.

Kortom; bij een benzine auto met € 20.000,- cataloguswaarde (22% bijtelling) berekent u het als volgt–> 22% van € 20.000 per jaar = € 4.400 per jaar. Dit is de bruto bijtelling.

Wilt u de netto bijtelling weten? Dan vermenigvuldigt u de bruto bijtelling met de inkomstenbelasting. Stel dit tarief voor inkomstenbelasting is 37,1%, wordt de netto bijtelling 37,1% van € 4.400,- = € 1.632,40 per jaar.

Gebruik via onderstaande link de handige bijtellingscalculator van MKB Lease.

Vragen over financial lease?

Neem nu contact met mij op!

Rob Beumer

Zakelijke lease specialist

0630853462 rob.beumer@mkblease.nl