Wat is financial lease?

 

Financial lease is een leasevorm voor iedere ondernemer, of je nu zzp’er of MKB-ondernemer bent. De leasevorm is het beste te vergelijken met een banklening. De leasemaatschappij financiert de auto en vervolgens betaalt u de ‘lening’ in maandelijkse termijnen terug. Naar wens kan er ook een aanbetaling worden gedaan om het maandbedrag te verlagen. Ook een slotsom behoort tot de mogelijkheden.

Zo werkt financial lease

 

De personenauto of bedrijfsauto schaft u aan, maar in plaats van deze ineens te betalen voldoet u deze in termijnen aan de leasemaatschappij. Welk bedrag dat is staat in het leasecontract vastgelegd. Als ondernemer wordt u daarom direct economisch eigenaar van de auto en komt de auto op uw balans. De leasemaatschappij is enkel de juridisch eigenaar van de auto, dat verandert nadat de laatste leasetermijn en eventuele slottermijn is voldaan. Na het voldoen van alle termijnen is de auto dus geheel het eigendom van uw bedrijf. Dit in tegenstelling tot operational lease. Bij die leasevorm blijft de leaseauto altijd volledig eigendom van de leasemaatschappij.

Voordelen financial lease

 

Als ondernemer zijn er allerlei voordelen aan financial lease. Met name ook op fiscaal vlak. Daarnaast heeft u de vrijheid om zelf uw keuzes te maken op het vlak van verzekering, onderhoud, banden en meer. Zomaar wat voordelen op een rij:

  • Fiscale voordelen voor jou zoals investeringsaftrek en teruggave van btw
  • Keuzevrijheid wat betreft onderhoud, verzekering en meer
  • Geen beperking van aantal kilometers
  • Direct economisch eigenaar van de auto

Bekijk alle voordelen via onderstaande button.

Aanbod financial lease

 

Financial lease is een leasevorm die zowel voor nieuwe als gebruikte auto’s in te zetten is. MKB Lease biedt ieder merk- en type auto aan als het om nieuwe auto’s gaat. Ook als u naar een tweedehands auto, ofwel occasion, op zoek bent is financial lease een goede mogelijkheid. Hiervoor werkt MKB Lease samen met onze zuster dealerbedrijven, waardoor er altijd duizenden occasions snel voor u beschikbaar zijn. Neem via onderstaande buttons een kijkje in het aanbod personenwagens of bedrijfswagens en zie direct het financial lease tarief.

Op zoek naar bedrijfsauto’s?

Op zoek naar personenauto’s?

Andere leasevormen

 

Naast financial lease zijn er natuurlijk nog andere leasevormen voor uw wagenpark. De bekendste daarvan zijn operational lease en shortlease. Bij operational lease zijn er maar nauwelijks fiscale voordelen, maar is wel alles rondom de leaseauto geregeld. Van onderhoud en banden, tot aan verzekering en pechhulp. Shortlease is het leasen van een auto voor een relatief korte periode. Relatief gezien is dit een dure leasevorm, die wel veel flexibiliteit biedt.

Lees via onderstaande button meer over operational lease, een leasevorm die we ook in combinatie met occasions aanbieden.