Hoe werkt het leasen van een occasion?

Als u eenmaal de keuze heeft gemaakt om voor een occasion te gaan. Dan is het belangrijk om te weten hoe dat in zijn werk gaat. Hoe werkt een aanvraag en waar moet ik rekening mee houden? Graag zetten wij dit overzichtelijk voor u op een rij.

Selecteren van een occasion auto

Kies uit een ruim aanbod van duizenden personenauto’s en bedrijfsauto’s om als tweedehands auto zakelijk te leasen. Alle auto’s op deze website staan op voorraad bij onze zuster dealerbedrijven. Of het nu om een nieuw geregistreerde auto gaat of een auto met al wat kilometers op de teller, iedere auto staat er uitstekend bij en is dus uw nieuwe visitekaartje. Kijk hieronder direct naar het aanbod personen- en bedrijfsauto’s.

Bekijk personenauto occasions

Bekijk bedrijfsauto occasions

Kies voor financial lease of operational lease

Heeft u een occasion gevonden die past bij uw wensen? Dan is de volgende stap om te kiezen voor de leasevorm. Gaat u voor financial lease of voor operational lease? Kiest u voor financial lease, dan kunt u bij de auto direct het financial lease tarief berekenen aan de hand van uw wensen. Selecteer hiervoor het gewenste aantal maanden en vul de (eventuele) gewenste aanbetaling en slottermijn in.

Heeft u liever operational lease? Dan is dat altijd op aanvraag en ontvangt u hiervoor een maatwerk offerte. Hiervoor nemen wij uiteraard contact met u op.

Auto aangevraagd, wat gebeurt er dan?

Allereerst checken we of de auto beschikbaar is. Het kan namelijk zijn dat de auto iets eerder op de dag al verkocht is. Vervolgens nemen wij contact met u op om de aanvraag nog even af te stemmen en te checken of er een proefrit wens is. Is die er? Dan regelen wij uiteraard een proefrit op een moment dat het u uitkomt. Tijdens de proefrit heeft u de gelegenheid om vragen te stellen aan een productspecialist.

Na het doornemen van de aanvraag ontvangt u spoedig de officiële offerte in uw mailbox.

Offerte akkoord? Kredietcheck en contract ondertekenen

 

Is de offerte akkoord? Dan gaan wij voor u aan de slag. Allereerst volgt er een kredietcheck, waarbij we bepalen of uw onderneming de financiele lasten ten aanzien van het leasecontract kan dragen. Hiervoor is in veel gevallen ook wat informatie van uw kant nodig, zoals jaarcijfers. Tegelijk maken we het contract op en maken deze klaar voor ondertekening. Bij een positieve uitkomst van de kredietcheck, bevestigen wij u de uitkomst en sturen wij u het contract toe ter ondertekening.

Is de offerte akkoord? Dan gaan wij voor u aan de slag. Allereerst volgt er een kredietcheck, waarbij we bepalen of uw onderneming de financiële lasten ten aanzien van het leasecontract kan dragen. Hiervoor is in veel gevallen ook wat informatie van uw kant nodig, zoals jaarcijfers. Tegelijk maken we het contract op en maken deze klaar voor ondertekening. Bij een positieve uitkomst van de kredietcheck, bevestigen wij u de uitkomst en sturen wij u het contract toe ter ondertekening.

Contract tekenen en retourneren. Wij gaan de auto voor u bestellen!

Vervolgens ondertekent u het contract en retourneert deze aan ons. Na ontvangst gaan wij de auto voor u bestellen en voorbereiden voor aflevering. Naar wens kunnen wij uiteraard ook nog helpen bij het regelen van bijvoorbeeld bestickering of andere wensen.

Levering van de auto binnen 3 weken

Binnen 3 weken na het retourneren van het contract, leveren wij de auto aan u af en kunt u op pad! Zo kunt u genieten van uw nieuwe auto, op naar vele veilige kilometers.

Meer weten over hoe occasion lease werkt?

Ik help u graag, bel of mail me!

Willem van Oort

Zakelijke lease specialist

0622413868 willem.vanoort@mkblease.nl