Wat is occasion lease?

Het leasen van een occasion is in deze tijd steeds meer in trek. Bij occasion lease leaset u een tweedehands auto van de leasemaatschappij. Een occasion leasen kan in diverse vormen. Zo kan het leasen van een occasion op basis van financial lease of op basis van operational lease plaatsvinden. Wenst u een tweedehands auto voor een relatief korte periode te leasen, dan is shortlease ook nog een optie.

Het leasen een tweedehands auto is voor een ondernemer relatief interessant, omdat het leasebedrag relatief laag is ten opzichte van een nieuwe auto. Eigenlijk is dit exact hetzelfde als wanneer u een occasion koopt. Ook dan is aankoopbedrag relatief lager, bij zakelijke lease is dat niet anders.

Financial lease van een occasion

Het financial leasen van een occasion is eigenlijk niets anders dat een krediet dat je afsluit om een auto te rijden, vergelijkbaar met een hypotheek. Onderhoud, verzekering etcetera moet je bij deze leasevorm wel gewoon zelf regelen. Het is een hartstikke interessant leasevorm vanwege de vele fiscale voordelen. Lees via onderstaande button meer over financial occasion lease

Operational lease van een occasion

Bij operational lease van een tweedehands auto huur je de auto van de leasemaatschappij, maar is wel alles rondom de leaseauto verzorgd. Denk aan onderhoud, wegenbelasting, pechhulp en nog veel meer. De auto wordt echter nooit jouw eigendom, in tegenstelling tot bij financial lease. Bekijk meer over of operational occasion lease iets voor u is.

Waarom Occasion lease?

Het leasen is tegenwoordig een vaker gekozen alternatief. En dat heeft een aantal redenen. Allereerst vinden mensen het steeds minder belangrijk om een nieuwe auto te rijden. Daarbij komt dat auto’s technisch en kwalitatief erg goed zijn, waardoor een goede tweedehands auto soms niet van nieuw te onderscheiden is. Daarbij is de prijs van een occasion wel dusdanig interessanter dan die van een nieuwe auto. De grootste afschrijving van de auto vindt in de eerste periode van de auto plaats. Die afschrijving heeft de vorige eigenaar dus al voor zijn of haar kiezen gehad.

Lees meer over waarom occasion lease een goede keuze is

Aanbod occasion lease

Bij MKB lease hebben we altijd toegang tot een ruim aanbod van duizenden occasions. Deze staan bij onze zuster dealerbedrijven waar we intensief mee samenwerken. Deze bedrijven vertegenwoordigen liefst 13 automerken. Er staat dus altijd wel iets van uw voorkeur bij. Alle auto’s zijn technisch uiteraard in goede staat en zien er goed verzorgd uit.

Ga hieronder direct naar het aanbod personenauto’s of bedrijfsauto’s dat momenteel als occasion beschikbaar is.

Op zoek naar personenauto’s?

Op zoek naar bedrijfsauto’s?

Meer weten over occasion lease mogelijkheden?

Laat het me weten!

Rob Beumer

Zakelijke lease specialist

0630853462 rob.beumer@mkblease.nl