Wat is operational lease?

Operational lease is een leasevorm voor iedereen die het prettig vindt om onbezorgd te genieten van mobiliteit. Voor een vast maandbedrag is alles rondom de auto geregeld. Dat is een prettig idee voor iedere MKB-er en zzp-er. Niet voor niets kiezen veel ondernemers voor deze leasevorm. Lees op deze pagina alles over wat operational lease van een occasion inhoudt.

Zo werkt operational occasion lease

Allereerst kiest u de personenauto of bedrijfsauto occasion van uw wensen. Heeft u deze auto of auto’s gevonden? Dan maken wij er aan de hand van uw wensen een operational lease offerte van. In deze offerte zitten alle componenten die u nodig heeft om zorgeloos in een auto te rijden. Denk aan all-risk verzekering, motorrijtuigenbelasting, afschrijving en onderhoud van de auto. Alle onderdelen staan overzichtelijk vermeld in het leasecontract.   Wilt u een bepaald component niet opnemen in het operational leasecontract? Dan is dat uiteraard mogelijk. U maakt de keuze.

Goed om te weten is dat de auto bij operational lease altijd eigendom blijft van de leasemaatschappij. In tegenstelling tot financial lease. De auto komt ook niet op de balans te staan van uw bedrijf.

Wat is er inbegrepen bij Operational lease?

Full operational lease is een vorm van leasen waarbij je geen omkijken meer hebt naar zaken rondom je auto.  Dat kan zelfs ook een vast brandstofvoorschot zijn. De leasemaatschappij neemt de volgende kosten van de leaseauto op in het leasecontract.

 • Onderhoud, reparatie en banden
 • Schadeafhandeling
 • Brandstofkosten (voorschot)
 • Verzekeringskosten (WA Casco)
 • 24/7 Pechhulp in Europa
 • Rente en afschrijving
 • Vervangend vervoer
 • Motorrijtuigenbelasting

Op verzoek kunnen er altijd onderdelen uit dit overzicht wegvallen, wanneer het echt niet wenselijk is of liever zelf geregeld wordt.

Voordelen operational lease

 

Er zijn allerlei voordelen aan operational lease die het voor u als ondernemer een hartstikke interessante leasevorm maken. Zoals:

 • Mogelijkheid tot aftrek van btw
 • Alles geregeld rondom de auto
 • Vast aanspreekpunt bij MKB Lease om zaken te regelen
 • Makkelijk te budgetteren, zeer transparante leasevorm

Bekijk alle voordelen via onderstaande button.

Aanbod operational occasion lease

 

Operational lease is voor zowel nieuwe als gebruikte auto’s inzetbaar. MKB Lease biedt ieder merk- en type auto aan als het om nieuwe auto’s gaat. Ook als u naar een tweedehands auto, ofwel occasion, zoekt is het prima mogelijk om operational lease in te zetten. U rijdt dan een degelijke tweedehands auto tegen een aantrekkelijk tarief.

Voor deze occasions werkt MKB Lease nauw samen met haar zuster dealerbedrijven. Hierdoor zijn er altijd duizenden occasions voorradig en dus snel leverbaar. Neem hieronder een kijkje in het aanbod personenwagens of bedrijfswagens en vraag gerust uw persoonlijke operational lease offerte aan.

Op zoek naar personenauto occasions?

Op zoek naar bedrijfsauto occasions?

Andere leasevormen

 

Naast operational lease zijn er natuurlijk nog andere leasevormen in te zetten voor uw auto of auto’s. Zo kiest u bijvoorbeeld ook voor financial lease of shortlease. Bij financial lease geniet u als ondernemer nog van extra fiscale voordelen, maar moeten veel zaken rondom de auto zelf geregeld worden. Bij shortlease maakt u gebruik van een leaseauto voor een korte periode, vaak minder dan 12 maanden. Dit een flexibele leasevorm, die daarentegen wel relatief duur is.

Lees hier meer over financial lease, een leasevorm die we ook in combinatie met occasions aanbieden.

Wilt u meer weten over operational lease?

Ik help u graag, bel of mail mij!

Willem van Oort

Zakelijke lease specialist

0622413868 willem.vanoort@mkblease.nl