Bekijk onze veelgestelde vragen over occasion lease en zakelijke lease

Voordelig zakelijk leasen met MKB Lease voor uw bedrijf. Dat kan bijvoorbeeld met een mooie occasion, ofwel een tweedehands auto. Deze vorm van zakelijk leasen roept ongetwijfeld nog diverse vragen bij u op.

Op deze pagina hebben we alle vragen over zakelijke occasion lease zoveel mogelijk voor u op een rij gezet. Staat uw vraag er niet bij? Neem nu contact met op!

Aflevering auto

Hoe weet ik wanneer de auto afgeleverd wordt?
U wordt voor de aflevering van de auto gebeld om een definitieve afleverafspraak te maken. Deze wordt vervolgens ook nog per mail aan u bevestigd.
Waar wordt de auto afgeleverd?
In basis sturen we op de dealer om de leaseauto af te leveren. Zo kan er een goede aflevering inclusief uitleg van de auto plaatsvinden. U kunt echter ook kiezen voor een aflevering thuis of op locatie. U kunt dit aangeven bij het maken van de afleverafspraak.

Algemeen

Hoe werkt de slottermijn?
De slottermijn is een bedrag dat je aan het einde van de leaseperiode betaalt om de auto definitief van jou te maken. Het is een optioneel bedrag dat is afhankelijk is van de looptijd van de leaseovereenkomst in maanden. Hoe hoger de looptijd, hoe lager het bedrag dat als slotsom wordt betaald. Met een slotsom verlaagt u de maandelijkse leasetermijn.  
Hoe werkt de aanbetaling op een auto?
Bij financial lease is het mogelijk om een extra aanbetaling te doen op de auto. De btw betaalt u standaard aan. De extra aanbetaling kan tot maximaal 25% van het financieringsbedrag van de auto, dus de verkoopwaarde minus de btw. Met een aanbetaling verlaagt u de maandelijkse leasetermijn.    
Moet ik bijtelling betalen?
Rijdt u meer dan 500 prive kilometers per jaar met de auto, dan moet u bijtelling betalen. Bijtelling is altijd afhankelijk van de fiscale waarde van de auto en het percentage bijtelling dat op een auto geldt. Zo betaalt u bij een elektrische auto bijvoorbeeld altijd een lager percentage bijtelling.
Wat gebeurt er als ik mijn bedrijfsactiviteiten stop?
Dan zullen de resterende leasetermijn moeten worden ingelost zoals dat heet. Eventueel zou het ook mogelijk kunnen zijn om de auto over te zetten naar een andere organisatie. Het is goed dergelijke zaken goed met ons te bespreken, onze specialisten helpen u graag.
Als het financial lease contract is afgelopen, hoe zit het dan?
Heeft u de laatste financial lease termijn voldaan? Gefeliciteerd, u bent dan volledig eigenaar van de auto! Ook het juridische eigendom is vanaf dat moment officieel van u.    
Blijft het maandelijkse leasebedrag altijd gelijk?
Bij financial lease blijft dit altijd gelijk. Dit maakt het dus heel overzichtelijk en transparant. Kiest u voor operational lease, dan kunnen er wel kleine wijzigingen plaatsvinden in het leasetarief. Bijvoorbeeld door verandering in motorrijtuigenbelasting of verzekering.        
Waarom moet ik de btw zelf vooraf voldoen?
Bij financial lease facturen wij de auto direct aan het bedrijf. De btw kunt u bij de eerstvolgende belastingaangifte dus teruggevorderd krijgen. Zie het dus eigenlijk als het voorschieten van de btw, eigenlijk zoals u bij andere zaken ook gewend bent.
Ben ik bij financial lease eigenaar van de auto?
Ja, u wordt direct economisch eigenaar van de auto. De auto komt ook bij u op de balans. Na het voldoen van de laatste leasetermijn wordt u ook juridisch eigenaar en is de auto dus geheel uw eigendom.
Is onderhoud van de auto en verzekering inbegrepen bij Financial lease?
Nee, dit is bij financial lease niet inbegrepen. Financial lease is eigenlijk alleen een lening voor de auto, waarbij geen aanvullende diensten inbegrepen zijn. Dit in tegenstelling tot operational lease. Daar zijn dergelijke diensten wel inbegrepen.
Welke informatie moet ik aanleveren om te kunnen leasen?
Naast dat we alle bedrijfsgegevens nodig hebben, is het belangrijk dat we de recente jaarcijfers ontvangen, KvK inschrijving gegevens en in het geval van een startende / jonge onderneming ontvangen we ook graag het businessplan. Eventueel kan in een vervolgtraject nog aanvullende informatie benodigd zijn.

Autodocumenten

Ik ben mijn mobiliteitspas kwijt, wat moet ik doen?
Heeft u een operational lease contract en dus ook een mobiliteits/brandstofpas? Neem dan direct contact met ons op via 033-4224888. Ook heeft u de mogelijkheid via het MTc Driver Dashboard te pas zelf te blokkeren.

Berijdersapp

Wat kan ik allemaal doen met de MKB Lease App?
De App kunt u alleen gebruiken als u een operational lease contract heeft, dus NIET bij financial lease. U vindt in de App eigenlijk alles rondom uw leaseauto. Van informatie over uw leaseauto, tot aan informatie over uw leasecontract. Maar bijvoorbeeld ook het digitale berijdersboekje. Via laatstgenoemde onderdeel meldt u bijvoorbeeld direct online schade of vraagt u een groene kaart aan. De digitale groene kaart vindt u standaard in de app (wanneer verzekering in uw leasecontract is inbegrepen). Verder ziet u in de app een overzicht van uw tankingen en bekeuringen, kunt u uw brandstofverbruiksscore inzien en ziet u informatie over uitgevoerd onderhoud aan de leaseauto. Kortom: alles wat u nodig heeft en moet weten over uw leaseauto, vindt u in de app.

Occasions

Kan ik ook andere merken occasions leasen bij jullie?
Op deze website vindt u een groot aanbod merken om financial- of operational te leasen als occasion. Staat uw merk er niet bij? Ook dan zijn er mogelijkheden om uw favoriete auto te leasen. Laat het ons weten, neem contact op.
Is een auto op deze website gegarandeerd beschikbaar?
In sommige gevallen kan het voorkomen dat een auto net verkocht is bij de dealer waarmee we samenwerken. Dat is hartstikke vervelend maar helaas niet te veranderen. Uiteraard zoeken we samen met u altijd naar een oplossing voor een goed alternatief.
Kan ik een occasion alleen zakelijk leasen?
Financial lease en operational lease is altijd een zakelijk product, ofwel bedoeld voor bedrijven. Het is in overleg wellicht ook wel mogelijk om een occasion prive te leasen. Neem bij interesse daarvoor contact met ons op.
Kan ik een proefrit maken in de occasion?
Ja, dat is mogelijk in de laatste fase van het aangaan van de overeenkomst. Dus als we het eens zijn over de leaseovereenkomst, dan heeft u tot slot nog de mogelijkheid om de proefrit te maken bij de dealer. Om te ontdekken of het echt de auto van uw wens is.